Omlet szybko sie smazy, moze byc oliwa rafinowana. Smalec tez ale nie wiem jak to bedzie smakowalo Olej kokosowy, pam tez sa ok. Maslo bardzo szybko sie utleni i spali.
w sklepiku masz bezkaloryczny olej do smażennia pam Melanżowcy z sfd cz.1 http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=94536 Melanżowcy z sfd- wypad na disco http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=95206 Melanżowcy-wesele Zdzisia i Verony http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=98352 Melanżowcy-Zjazd SFD http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=101352
Oliwa się nadaje, ale do krótkiego procesu smażenia. Lepiej wychodzi na trym jak Domer wspomniał olej kokoswy, czy masło klarowane, PAM. Oleju koko wystarczy nawet 5g na usmażenie mięcha : )
smazone mogą byc na PAM'ie, do smazenia nadaje sie tez maslo klarowane, smalec, olej kokosowy. mozesz miesa dusic, piec, smazyc na teflonie bez tluszczu, gotowac. ryby wedzone i z puszki jako urozmaicenie a nie staly element diety.
smalec, smalec gęsi, masło klarowane, olej kokosowy, przy krótkiej obróbce moze to też być oliwa z oliwek czy taki pam http://www.sfd.pl/sklep/Wellsley_Farms_Cooking_Spray-opis34765.html Ile używać to już sprawa indywidualna, też sporo zależy od tego co smażymy i na jakiej patelni, bo na teflon wcale dużo nie trzeba z 5g starczy np by zrobić sobie [...]